Recepten

Hollandse Biefstuk

Recepten
27 MEI 2015
Hollandse Biefstuk

Ingrediënten
2 biefstukken van elk 100 à 125 gram
zout en peper
25 gram boter of Croma
 
Bereidingswijze
Laat het vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur komen, dep het daarna droog met keukenpapier.  Verhit 20 gram boter in een koekenpan en wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken. Leg de stukken vlees in de pan (schuif ze na ca. 30 seconden over de bodem van de pan, met een spatel of door de pan heen en weer te schudden en laat ze op een hoog vuur aan beide kanten dichtschroeien. Voeg, als de braadboter te donker dreigt te worden, nog wat boter toe en bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Bak het vlees -op een matig hoog vuur- 1 tot 3 minuten per kant, afhankelijk van uw voorkeur voor rood, rosé of meer doorbakken vlees en van de dikte van het vlees.


Pagina terug
Vrijdag geopend van 10:00 uur tot 12:00 uur. Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur. Andere dagen op afspraak.