Recepten

Spaanse Gehaktballetjes

Recepten
10 FEB 2017
Spaanse Gehaktballetjes

Ingrediënten
500 gram rundergehakt, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 theelepel komijnpoeder, 2 theelepels chilivlokken, 2 theelepels oregano, 1 ei, een handje paneermeel, 1 blik tomatenblokjes, peper en zout

Bereidingswijze
Snijd de knoflook en de ui heel fijn en meng dit door het gehakt. Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt op smaak met zout (5 gram zout per pond gehakt=een afgestreken theelepel) Voeg het ei en het paneermeel toe en kneed het gehakt goed door elkaar. Maak er 20 kleine balletjes van. Bak de balletjes rondom bruin in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met wat peper en zout. Laat de balletjes ongeveer 20 minuten garen in de saus. Serveer ze in de saus.


Pagina terug
Vrijdag geopend van 10:00 uur tot 12:00 uur. Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur. Andere dagen op afspraak.