Recepten

Rosbief braden in de oven

Recepten
28 AUG 2015
Rosbief braden in de oven
Ingrediënten
500 gram rosbief
mosterd
zout en peper
150 gram boter
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden, na 5 minuten braden, de oven terugzetten op 175 graden. Wrijf de rosbief in met zout en de versgemalen peper en mosterd. Laat dit 10 minuten staan. Verhit de boter in een pan tot deze kleine belletjes vormt. Zet intussen de braadslee iets onder het midden in de oven. Doe twee eetlepels water in de braadslee en leg het vlees erin. Giet de boter over de rosbief, braad het vlees in 15 minuten onder af en toe bedruipen met de boter, mooi bruin van kleur (om de 5 minuten bedruipen). Voeg wat heet water toe, wanneer de braadboter te donker wordt. Neem het vlees uit de oven, leg het op een vleesplank en laat het 5 minuten rusten, voordat u het aansnijdt. Doe bij de braadboter in de braadslee een paar eetlepels warm water en roer alle aanbaksels los. Doe de jus daarna in een sauskom. Snijd het vlees in dunne plakken en leg het op de verwarmde schaal. Schenk een lepel jus over het vlees en geef de rest er apart bij.

Pagina terug
Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur. Andere dagen op afspraak.