Recepten

Ezeltje

Recepten
29 AUG 2015
Ezeltje
Ingrediënten
1 ezeltje
zout
peper
franse mosterd
150 gram magere spekblokjes
2 gensipperde uien
een halve liter rode wijn

Het ezeltje is een gemakkelijk te bereiden braadstuk. Rood of rosé, helemaal doorbakken en zelfs gestoofd. Het kan niet mislukken, vandaar de naam ezeltje. Het kan in plakken gesneden worden en als biefstuk gebakken worden. U kunt het ezeltje ook braden als rosbief in de oven.

Hierbij het recept om het vlees in zijn geheel in een stoofpan te garen:

Bereidingswijze
Fruit in de gesmolten boter de gesnipperde ui en bak meteen de spekjes even aan. Wrijf het vlees in met zout, peper en de mosterd en braad dat rondom bruin in het bakvet waaruit je de spekjes en de ui hebt verwijderd.  Als het ezeltje mooi bruin is, voeg je de wat verwarmde rode wijn toe evenals de spekjes en de ui.  Doe de deksel op de pan en laat het vlees minimaal 2 uur zachtjes garen. Bind de jus met  wat maïzena en laat het vlees even rusten voordat het geserveerd wordt.

Pagina terug
Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur. Andere dagen op afspraak.