Recepten

Gestoofde Sucade met salsa verde

Recepten
29 SEP 2015
Gestoofde Sucade met salsa verde
Ingrediënten
1 kilo sucadelappen, 2 eetlepels olijfolie, 1 liter runderbouillon, 3 takjes tijm, laurierblad, 250 gram sjalotten in vieren, 250 gram champignons in vieren, 1 winterpeen geschild in plakjes.

Bereidingswijze
Dep het vlees droog en bestrooi het met zout en peper. Braad de sucade in een braadpan in 5 min. rondom bruin in de olijfolie. Voeg de bouillon, tijm en laurier toe en breng het gerecht tegen de kook aan. Laat het vlees op laag vuur (gebruik een vlamverdeler) in ± 4 uur gaar stoven met een deksel op de pan. Keer het vlees af en toe. Maak intussen de salsa verde en bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg na ± 3 uu en 40 min. de sjalot, champignons en wortel toe en stoof de groenten ± 20 min. mee in het stoofvocht tot ze zacht en gaar zijn. Serveer met de salsa verde en bestrooi met versgemalen peper.

Salsa Verde
Pureer 50 gram grof gehakte bladpeterselie, 1 grof gehakte knoflookteen, 1 eetlepel kappertjes, 4 grof gehakte ansjovisfilets, 2 grof verkruimelde beschuiten, 1 eetlepel rode wijnazijn en 6 eetlepels olijfolie in een keukenmachine. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Bron: Delicious












Pagina terug
Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur. Andere dagen op afspraak.