Recepten

Zelfgemaakte Rollade

Recepten
08 OKT 2015
Zelfgemaakte Rollade

Ingrediënten:
Rollade lap, peper en zout, picalilly of mosterd (± 3 eetlepels), ontbijtspek of katenspek (± 80 gram), augurkjes (± 50 gram), ui of sjalot, maggi, boter of bak en braadproduct (± 75 gram), allesbinder.

Klik hier voor foto's stap-voor-stap


Bereidingswijze:
Betrooi de ene kant van de rollade lap met peper en zout en smeer de andere kant in met mosterd of picalilly. Beleg de mosterdkant met plakjes spek. Strooi daarover de in blokjes gesneden augurk en ui of sjalot. Houd wat ui achter voor de jus. Vouw eerst de lange kanten naar binnen en rol daarna de lap op. Bind de rol vast met keukentouw. Doe de boter in de pan. Als de boter bruin is, kan de rollade in de pan. Braad de rollade rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe en laat even meebakken. Voeg ± 200 centiliter heet water toe en enkele druppels maggi en laat 1,5 à 2 uur zachtjes stoven. Haal de rollade uit de pan en bind de jus met allesbinder. Laat de rollade iets afkoelen, verwijder het keukentouw en snijd de rollade in plakken. 

Met de vulling kunt u eindeloos variëren, bijvoorbeeeld met prei, wortel, paprika, tomatenpuree, stoven in bouillon of rode wijn.


Pagina terug
Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur. Andere dagen op afspraak.