Recepten

Runderstoofpot met groenten

Recepten
11 JUN 2016
Runderstoofpot met groenten
Ingrediënten
2 courgettes, 750 gram magere runderlappen, zout en versgemalen peper, 2 blikken tomatenblokjes, 1 rode en 1 gele paprika, 3 sjalotjes gepeld en gehalveerd, 4 teentjes knoflook gepeld en gehalveerd, 2 runderbouillonblokjes.

In plaats van magere runderlappen kunt u ook kiezen voor riblappen, doorregen runderlappen, sucade, bavette of braadlappen

Klik hier voor foto's stap-voor-stap

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de courgettes in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in stukjes. Snijd de paprika's in grove stukken. Bestrooi het vlees royaal met zout en peper. Doe de tomatenblokjes met het vocht in een ovenschaal. Leg het vlees op de tomaten. (Het vlees hoeft niet aangebraden te worden, het kan rauw op de tomaten gelegd worden.) Verdeel de courgette, paprika, sjalotten en knoflook erover. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats deze in de oven. Laat het vlees ruim 3 uur stoven. Lekker met boerenbrood, verse pasta, risotto of gebakken aardappeltjes.

Dit gerecht is zeer eenvoudig te bereiden, Het bevat geen vet. De oven doet het werk.

Pagina terug
Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur. Andere dagen op afspraak.