Recepten

Vlaams Stoofvlees

Recepten
09 FEB 2017
Vlaams Stoofvlees
Ingrediënten
750 gram hacheevlees of magere runderlappen, braadlappen, doorregen runderlappen, riblappen in blokjes van 2 cm

2 eetlepels dijonmosterd, 50 gram boter, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel bloem, 300 ml trappistenbier (westmalle dubbel), 1 rundvleesbouillontablet, 100 ml kraanwater, 1 laurierblaadje, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels appelstroop.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en bestrooi met wat zout. Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 minuut mee. Voeg het bier, het rundvleesbouillontablet, het water, laurierblaadje en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 minuten koken. Zet het vuur uit en voeg het vlees toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof 3 uur in het midden van de oven. Haal na 2,5 uur de deksel van de pan. Verwijder het laurierblaadje. Roer door, breng verder op smaak met peper en zout. Maak het eventueel iets zoeter door er 2 eetlepels appelstroop aan toe te voegen. Zet het vlees nog een half uur in de oven, zodat de saus kan indikken en het vlees verder kan garen. Trek het vlees met 2 vorken tot losse draadjes. Serveer het met (verse) friet.

Pagina terug
Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur. Andere dagen op afspraak.