Recepten

Short Ribs uit de oven

Recepten
16 MAA 2017
Short Ribs uit de oven
Ingrediënten
Short ribs aan een stuk, braadzak, 2 eetlepels zout, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels bruine suiker, 6 eetlepels marinade mix of kipkruiden, 1 eetlepel chilipoeder.

Klik hier voor foto's stap-voor-stap

Bereidingswijze
Heel geschikt om langzaam te garen op de barbecue of green egg. Bereiding in de oven is ook mogelijk.

Verwijder het vlies tussen de ribben. Het vlies op de botten kunt u laten zitten. Doe het vlees met het zout, suiker, bruine suiker, marinade mix en chilipoeder in een grote plastic zak. Zorg dat de kruiden goed verdeeld zijn en knoop de zak dicht. Laat de kruiden minimaal drie uur intrekken. Verwarm de oven op 95 graden. Haal het vlees uit de zak en doe hem in een braadzak in een ovenschaal. Laat het vlees minimaal drie uur langzaam garen in de braadzak. Pak het vlees uit de braadzak en laat het nog eens drie uur verder garen in een afgedekte ovenschaal. Zet de oven op 120 graden en haal het deksel van de ovenschaal, zodat het vlees een krokant korstje krijgt. U kunt eventueel de bovengrill nog even aanzetten. Als het goed is, heeft het vlees aan het einde van de bereidingstijd (totaal zo'n 7 uur) een kerntemperatuur van 95 graden. 

Pagina terug
Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur. Andere dagen op afspraak.