Recepten

Snel gebakken braadlappen met lente-ui

Recepten
28 AUG 2015
Snel gebakken braadlappen met lente-ui
Ingrediënten
500 gram braadlappen of magere runderlappen
in zeer dunne plakjes
1 eetlepel maizena
6 eetlepels Becel olie
¼ eetlepel zwarte peper
1 pak rijst
1 teentje knoflook in plakjes
2 eetlepels (japanse) sojasaus
3 eetlepels ketjap manis
1 bouillontablet verkruimeld
500 gram sperziebonen in kleine stukjes (even voorkoken)
1 groot pak taugé
1 bosje lente-uitjes in dunne schuine ringen
1 theelepel sesamolie

Bereidingswijze
Schep het vlees om met de maizena, 1 eetlepel olie en de zwarte peper en laat het 10 minuten staan. Zet de rijst op en kook deze gaar. Zet de wok op de hoogste stand en verwarm hem 1 minuut voor. Schenk er 5 eetlepels olie in, draai deze rond in de wok tot de olie heet is. Roerbak de knoflook 10 seconden. Voeg dan het vlees toe en roerbak nog steeds op de hoogste stand, ongeveer 30 seconden. Schenk de beide sojasauzen langs de rand van de wok erbij en schep direct daarna het vlees met een schuimspaan uit de pan. Voeg 100 ml water en het bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Schep de uitgelekte sperzieboontjes, taugé en lente-ui bij de saus in de wok en verhit het geheel op halve stand, al omscheppend 5 à 7 minuten. Zet weer op de hoogste stand, schep het vlees in de wok, voeg de sesamolie toe en meng het door elkaar. Als de saus te droog is, kun je er nog een paar lepels ketjap manis en een beetje water aan toevoegen.

Pagina terug
Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur