Recepten

Runderlappen/Suddervlees

Recepten
27 MEI 2015
Runderlappen/Suddervlees
Ingrediënten
750 gram braadlappen, riblappen of sucadelappen
1 ui
40 gram boter
zout en peper
ca. ½ liter heet water
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1 eetlepel azijn
1 sneetje ontbijtkoek
een scheutje rode wijn
 
Bereidingswijze
Laat het vlees in ca. 15 minuten op kamertemperatuur komen, dep het daarna droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken. Laat de runderlappen aan beide kanten dichtschroeien, draai het vuur laag en bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper of rundvleeskruiden. Voeg de uisnippers toe en laat ze al roerende meebakken tot ze glazig zijn. Schenk zoveel water en eventueel een scheutje wijn in de pan dat het vlees net onder staat, voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de azijn toe en breng het vocht aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes stoven tot het gaar is (2-3 uur).

Pagina terug
Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur