Recepten

Hongaarse Goulash

Recepten
27 MEI 2015
Hongaarse Goulash
Ingrediënten
600 gram braadlappen, riblappen of magere runderlappen
100 gram boter
50 gram spekreepjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 rode en 2 groene paprika's
2 eetlepels bloem
1 eetlepel paprikapoeder
1 blikje gepelde tomaten
1 dl rode wijn
2 dl vleesbouillon
1 pakje tomato fritto
(250 gram sperzieboontjes)
(een bakje champignons)

Bereidingswijze
Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem.Verhit de margarine in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes ca 2 minuten zachtjes mee. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook en de paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten. Strooi de paprikapoeder erover en bak dit ca 2 minuten zachtjes mee. Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca 2 uur heel zachtjes sudderen. Voeg een pakje tomato fritto toe. Eventueel kunnen er 250 gram gare sperzieboontjes en wat champignons worden toegevoegd. Eet de goulash met rijst, pasta of grof volkorenbrood.

Pagina terug
Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur