Nieuwslijsten

Haasbiefstuk met rode wijnsaus

Recepten
29 AUG 2015
Haasbiefstuk met rode wijnsaus
Ingrediënten
4 haas- kogel- of hollandse biefstukken
250 gram sjalotten
50 gram boter of bak- en braad product
100 gram magere spekblokjes
2 eetlepels bloem
1 theelepel tijm
2 dl vleesfond
2 dl rode wijn
zout en versgemalen peper
fijngehakte peterselie

Bereidingswijze
Pel de sjalotten en halveer de grote sjalotten.
Bak op laag vuur de spekblokjes uit.
Voeg de sjalotten toe en bak ze rondom lichtbruin.
Roer de bloem door de sjalotten en de spekjes.
Laat de bloem 5 minuten meeverwarmen.
Voeg de tijm, vleesfond en 1,75 dl wijn toe.
Breng het al roerend aan de kook en laat het 15 min. zacht koken.
Verhit de boter en bak de haasbiefstuk in 3 minuten aan beide kanten bruin en van binnen rosé.
Bestrooi het vlees met zout, peper en de peterselie.
Roer door de warme saus de rest van de rode wijn en breng de saus op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappelgratin en sperziebonen.

Pagina terug
Vrijdag geopend van 10:00 uur tot 12:00 uur. Zaterdag geopend van 10:00 uur tot 15:00 uur. Andere dagen op afspraak.